Københavns Strikkefestival 9.-10. november 2024 i Øksnehallen. Danmarks største strikkefestival under ét tag. 

Vi byder velkommen til Københavns største strikkefestival og Danmarks største strikkefestival under ét tag. Ikke mindre end det.


Her kan du opleve ALT i strik, garn, workshops, foredrag, inspiration, underholdning og meget mere i de imponerende lokaler i Øksnehallen i hjertet af København over to dage.


Her på siden kan du se programmet for hele weekenden. Du kan også købe billetter, tilmelde dig workshops og planlægge dit besøg til Københavns største strikkefestival.

Nedenfor her kan du læse mere om de forskellige spændende foredrag og inspirerende workshops på Københavns Strikkefestival.

Mens Vi Strikker - Salon

Oplev denne fantastiske trios underholdende og fortryllende show med tips, overraskelser, sang, gode historier og meget mere. Mon ikke der også lige sniger sig lidt blindsmagning ind af mjød - det tror vi :-)

Trine Gadeberg, Christiane G. Koch og Ditte Hansen inviterer til strikkesalon.Kom til eksklusiv live podcast, fællesstrik og kaffelikør smagning (Eller hvad i nu bestemmer) Tag din veninde, mor, eller nabo med og dit strikketøj under armen, eller hvad med at invitere hele strikkeklubben. Trine Gadeberg, Christiane Gjellerup Koch og Ditte Hansen byder på underholdning til din strikning.

Mens Vi Strikker er med i alle byer og er den del af programmet lørdag aften.

Jim Lyngvild

LYNGVILDS VILDE VERDEN -FRA VIKING TIL HAUTE COUTURE

Hør Jims fascinerende fortælling om transformation, kreativitet og passion, i et vidt spænd fra de gamle vikingers rå styrke til den ypperste elegance indenfor haute couture. Jim Lyngvilds rejse er intet mindre end bemærkelsesværdig.

Jim er på programmet lørdag aften i Øksnehallen i København.


Koushi Radhakrishnan

Koushi går på scenen i løbet af dagen i de tre byer og fortæller inspirerende omkring en strikkeudstilling han var med til at lave i forbindelse med Dronning Margrethes 80 års fødselsdag. De strikkede genstande inspireret af Majestæten. Han vil fortælle om hvordan man selv kan gribe en designproces an og skabe sine egne mønstre. 

Thea Vesterby

 VesterbyCrea

Foredrag om mønsterstrik, hjerneaktivitet og garn. 

Oplev Thea fortælle om hvordan hun genfandt sig selv efter flere stressnedbrud ved at lære at strikke. For Thea en vej til at genskabe aktivitet og energi i hendes hjerne ved at læse og strikke mønsterstrik. Uanset om du struktureret, matematisk, kreativ eller noget helt andet, så vil Thea gerne dele ud af hendes erfaringer og vise hendes strik frem samt også give input til hvordan du kan kaste dig ud i nye elementer i dit strik. Thea holder sit foredrag både lørdag og søndag i løbet af dagen i de tre byer. 

Remi Tasc - Ämtanke

Remi Tasc kommer fra Nesodden i Norge. I foråret 2019 strikkede han det, der skulle vise sig at blive den første Åmtanke-sweater. Det, der startede som en lille, lokal opmuntrende aktivitet, er i løbet af årene vokset, og siden den første sweater er der blevet givet hundredvis af trøjer, huer og vanter til personer i Norge og også uden for landets grænser. 

Åmtanke handler om de mellemmenneskelige relationer, fællesskab, inklusion, det at se hinanden og sende ringe i vandet. Åmtanke ser ikke politik, religion, økonomi, etnicitet, køn, orientering og andre opdelinger. Åmtanke er for alle.

Remi Tascs foredrag er på i løbet af dagen.

Laura Dalgaard Knit

Laura Dalgaard, uddannet strikdesigner fra Kunstakademiet, er en af Danmarks mest kunstneriske strikketalenter. Hendes tilgang til farver og materialer er poetisk og intuitiv, og kompositionerne i hendes strik er fantasifulde, historiefortællende og samtidig relevante i tidens modebillede. 

 Laura driver virksomheden Laura Dalgaard Knit, hvor hun sælger strikkeopskrifter, knit kits og små kollektioner af færdigstrikkede sweatre. Derudover samarbejder hun med kunstinstitutioner og modevirksomheder fra hele verden. Laura finder inspiration i blandt andet japansk kultur, barndoms-nostalgi, kunst og spiritualitet, og hendes arbejde bærer præg af humor, poesi, magi, melankoli og en solid farveforståelse.

 I dette foredrag skal vi høre om Laura´s vej ind i strikkeverdenen, om den kreativeprocess, om farver og om at stå ved sig selv og stole på sit talent. Især vil der blive gået i dybden med arbejdet med bogen “En samling af strik” der udkom okt 2022 på forlaget Gyldendal. Bogen består af en samling af 16 strikkeopskrifter, og er en hyldest til håndværket og samtidig en undersøgelse af hvordan man kan bruge gamle teknikker på nye måde. Bogen er inspireret af spiritualitet og er udover opskrifter og teknikker et forsøg på at skabe en stærk fortælling, gennem farver, materialer, kontraster og taktilitet.

Strik er ikke bare strik !!

For mig er strik også en passion. En livsstil og en måde at udtrykke mig på. Naturligvis strikker jeg også NØDVENDIGHEDSSTRIK, ( som jeg kalder det) men det sjoveste er at lade fantasi og hænder arbejde derudaf.

Og kan man strikke alt? Ja,  man kan strikke lige det man har lyst til

Så strik er ikke kedeligt, eller det behøver ikke være det. Håndarbejde er medicin for sjælen, og strik er en af mine favoritter. Regler er der nok af, så dem har jeg afskaffet. Jeg bliver tit spurgt : men kan du slet ikke strikke almindeligt?? Og jeg gør ikke andet, Der er kun en måde at strikke ret på. Din og min.

Jeg strikker grænseløst og lader mig ikke diktere af hvad der er moderne. Det interesserer mig ikke. Men jeg åbner gerne op for at vi kan alle meget mere end vi selv tror, og meget mere end andre tror. Tror du på dig selv ?  For det gør jeg !

Så har du brug for et lille skub bagi for at turde springe ud, så besøg min stand og mød mig på scenen begge dage.


STRIKKEREBELLEN

Mette larsen


POPKNIT V/Katja Dyrberg

Workshop 2: Tofarvet dobbeltstrik med begge farver på samme pind/omgang


Dobbeltstrik er en teknik, hvor der både strikkes en retside og en vrangside på samme tid.
Både ret- og vrangsiden vil fremstå som glatstrik, men mønsteret i diagrammet vil dog have
have hver sin bund- og mønsterfarver på henholdsvis ret- og vrangsiden, modsat af
hinanden:
Undervisningen består af en indføring i tofarvet dobbeltstrik, opslag i to farver, indtagninger og
udtagninger samt dobbeltstrikket tofarvet rib. Du vil få udleveret et kompendium, og skal selv
medbringe strikkepinde og garn (gerne i to farver med stor kontrast i uld og pind 4-6 mm).


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Lise Kamstrup - Knit von Kamstrup

Workshop 2: Italiensk for begyndere


I løbet af tre timer kommer vi igennem to forskellige måder på Italiens opslagning, den klassiske og den sikre. Bagefter bruger vi vores strikkeprøver til, at lære den syede Italienske aflukning.
Lyder ikke af meget, men jeg lover hjernegymnastik på højt plan, selv for garvede strikkere 
Til kurset skal der medbringes to farver uldgarn med stor kontrast, gerne tykt og ikke langhåret, to sæt pinde der matcher tykkelsen af garnet, samt en nål uden spids.
Der undervises ud fra et kompendium der koster 50 kr., hvis du vil have det med hjem.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


MAKRAM/v. Stine Drøgemüller

Workshop 1: Makramé - lag på lag vægtæppe


Macramé eller knytning handler om at binde forskellige knuder, som bliver til dekorative mønstre. Der er uanede muligheder for at skabe skønne, holdbare ting med macramé og denne workshop hjælper dig i gang.
På denne 3 timers macramé workshop skal vi makramme et smukt lag-på-lag vægtæppe, som Stine fra MAKRAM har designet.
Du vælger selv hvilken farve, dit vægtæppe skal være, og Stine sørger for at tage en masse skønne farver og garntyper med, så du kan personliggøre dit tæppe. Du bliver lært op i min. 4 basisknytteteknikker på workshoppen.
1 rulle macramé garn + bambuspind er inkluderet i denne workshoppris. Du er velkommen til at tage en naturpind med, hvis du hellere vil have det.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Remi Tasc - Ämtanke

Workshop: Ämtanke Kick Off


Her har du muligheden for at deltage på Remis fantastiske KICKSTART workshop. Vi har sørget for sponseret garn og pakker med opskrifter på trøjer, huer, vanter og sokker. Så kan du komme i gang og være en del af Ämtanke konceptet.


Gør noget godt for andre, strik et Ämtanke produkt som andre kan få glæde af. Og bliv samtidig inspireret af Remi og den ildsjæl han er for at hjælpe andre.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


MAKRAM/v. Stine Drøgemüller

Workshop 2: Makramé - UPCYCLING


Er du også vild med at genbruge de ting, du har ved at fixe dem – fx med macramé – eller kunne du tænke dig at lære det? Så er den her workshop lige noget for dig!
På denne workshop er der et større fokus på upcycling-delen. Her vil vi kigge nærmere på, hvordan og hvilke genbrugsting eller møbler, du har i hjemmet, som du kan “upshine” med macramé. Da det vil være på begynderniveau, vil det være bestemte ting, som der kan laves på workshoppen. Det kunne fx være en lille lampeskærm, fluteskurve, toiletrulleholdere, lysestager osv.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Thea Vesterby

VesterbyCrea

Workshop 1: Krydsende masker


Lær at strikke et par sokker med krydsmasker; FallsSock29. Krydsmønsteret anvendes også i en række af VesterbyCreas andre mønstre, fx VesterbyCrea.No.29, VesterbyCrea.No.30, VesterbyCrea.No.32 og VesterbyCrea.No.39. 
Du vil lære:
1. Hvordan krydsmønsteret strikkes frem og tilbage – vi strikker en strikkeprøve 2. Hvordan man strikker indtagninger i krydsmønsteret 3. Hvordan man strikker udtagninger i krydsmønsteret 4. Hvordan man kan variere selve mønsteret 5. Opstart af strømpestrik
Hvad skal man medbringe: - Garn til strikkeprøve; alla CashSock Chunky, fra 'Gepardgarn', 100 gr. / 183 m - Garn til at gå i gang med at strikke strømperne alla CashSock Chunky, fra 'Gepardgarn', 100 gr. / 183 m - Rundpind 3 mm (40, 60) eller Strømpe pinde 3 mm - Maskemarkører


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Thea Vesterby

VesterbyCrea

Workshop 2: Halvpatent


Til denne workshop strikker vi en skøn vinterhue i halvpatent mønsterstrik; BriocheBeanie. Halvpatent mønsterstrik er også anvendt i VesterbyCrea.No.18, VesterbyCrea.No.19, VesterbyCrea.No.22 og BriocheNeckWarmer. 
På workshoppen lærer du:
1. Hvordan halvpatent mønsteret strikkes frem og tilbage – vi strikker en strikkeprøve 2. Hvordan man strikker indtagninger i mønsteret 3. Hvordan man strikker udtagninger i mønsteret 4. Opstart af huen
Hvad skal man medbringe: - Garn til strikkeprøve; alla 'Woolia' fra 'Gepardgarn', 133 m / 50 gr. - Garn til at gå i gang med at strikke huen alla 'Woolia' fra 'Gepardgarn', 133 m / 50 gr. og ’Kid Seta' fra 'Gepardgarn', 210 m / 25 gr. - Rundpind 4 mm (40, 60) eller Strømpe pinde 4 mm - Maskemarkører


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Thelma Steimann

Thelmasteimann.com

Workshop: Emne kommer snart


Bliv inspireret af strikkedesigner Thelma Steimann i denne workshop.


Der kommer snart en beskrivelse her omkring workshoppen, så kig snart forbi igen.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


POPKNIT V/Katja Dyrberg

Workshop 1: Tofarvet patent med begge farver på samme pind/omgang


Tofarvet patent er en form for rib, hvor der skiftes mellem ret og vrangmasker. I tofarvet
patent har retmaskerne én farve og vrangmaskerne en anden fra retsiden, omvendt fravrangsiden. Arbejdet er lige pænt på begge sider og vil derfor kunne vendes. Når man
strikker patent, kan man strikke de to farver enkeltvis eller på samme pind/omgang. Dette
kursus udfolder teknikken, hvor begge farver strikkes på samme tid.
Undervisningen består af en indføring i teknikken, opslag i to farver, patentstrik med begge farver strikket på samme omgang, indtagninger og udtagninger. Du vil få udleveret et kompendium, og skal selv medbringe strikkepinde og garn (gerne i to farver med stor kontrast i uld og pind

4-6mm).

Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Lotte Denckert

Plantefarveren

Workshop: Grundkursus i plantefarvning


Dyk ned i den vidunderlige verden af plantefarvning med Plantefarveren Lotte Denckert som din underviser. Lotte Denckert som er fuldtids plantefarver og har plantefarver og driver til daglig den lille virksomhed Plantefarveren.dk.
På dette grundkursus i plantefarvning af garn vi, vil du lære alt det du har brug for at vide, for at kunne forsætte dit farveeventyr derhjemme. Vi skal arbejde med planter, der findes i den danske natur, samt historiske farvematerialer importeret fra udlandet for at opnå en bred vifte af naturlige farver. Du vil også lære, hvordan du med efterbehandlinger kan ændre på farverne og skabe mange forskellige farver ud af samme bad. Med dig hjem fra kurset får du en samling af minifed økologisk garn forskellige farver som vi farver på dagen.

Der er en materialepris på 200kr som dækker garnet du får med hjem, plantematerialerne vi farver med og et kompendium med alt information.

Medbring selv:
Tøj der må blive beskidt eller forklæde
En rulle med fryseposer
Evt. løgskaller fra gule eller røde løg


Lise Kamstrup - Knit von Kamstrup

Workshop 1: Dobbeltstrik for begyndere


Dobbeltstrik er en teknik hvor der strikkes to sider/lag på en gang, og arbejdet hænger sammen således at retsiderne vender ud. Mønsteret bliver identisk på begge sider, men farverne vil være med +/- effekt, og mønsteret spejlvendt hvis det ikke er symmetrisk.

Teknikken er rigtig god til arbejder, hvor begge sider er synlige. Det kan være tæpper, halstørklæder, sjaler og lignende. Eller ting der skal kunne vendes, og bruges på begge sider f.eks. en hue.

Teknikken har på en eller anden måde fået påhæftet ”at det er godt nok svært at strikke”, dette er rigtigt ærgerligt, for det er ikke svært at strikket, det er en teknik og en anden måde at tænke strik på. Og når man får den lært, ja så er den stærkt vanedannende

Der medbringes to farver uldgarn med stor kontrast i farverne, der svarer til en pind nr. 3-3,5. Der medbringes pinde der svarer til garnet, også gerne en lille rundpind.
Der undervises ud fra et kompendium, der koster 50 kr. hvis du vil have det med hjem.


Dina fra Uhlala Knitwear

Workshop: Tips til hvordan du kan pimpe din basis strik



Vi skal sammen lave en masse fede strikkeprøver. Prøver hvor du kan øve dig på lange masker, popcorn, nemme mønstre med ret og vrang. Og så skal vi lave prøver med forskellige garntyper, der nemt kan give struktur og striber til en basis model.

 

- Hvem henvender workshoppen sig til?

Dig der drømmer om at sætte dit eget præg på dit strikketøj.

 

- Hvad skal man kunne?

Man skal kunne det mest basic, såsom at slåmasker op, strikke ret og vrang og lukke af.

 

- Hvad skal deltageren selv medbringe?

Du skal medbringe pinde i str. 6, 7 & 8mm, samt et målebånd. Derudover må du meget gerne medbringe 8-10 forskellige garnrester som du og dine medkursister kan lave strikkeprøver med.

 

Jeg medbringer også en masse garnrester der kan strikkes i, samt færdige strikkeprøver til inspiration. Og jeg har også et par forskellige klassiske modeller med (inkl. opskrift) som du nemt kan tilføje nogle af de teknikker du lærer på kurset efterfølgende.

 

Har du en opskrift, som du gerne vil strikke, eller evt. har strikket før, som er en klassisk raglan model der strikkes oppefra og ned i glatstrik, så ta´ den gerne med. simpel og lige til, og som har en god pasform. 

 

- Hvad får deltageren?

De for de opskrifter vi arbejder med på kurset. Og en oversigt over de teknikker vi bruger, samt en beskrivelse og et link til videomateriale online. 

 

 


Dina fra Uhlala Knitwear

Workshop: Strik en Reste fætter sweater eller cardigan



Vi skal sammen slå masker op til enten en sweater eller cardigan, med udgangspunkt i de rester som du har medbragt hjemmefra. Jeg vil hjælpe med hvordan forskellige garntyper kan sættes sammen, hvordan der strikkes vendepinde, hvornår der skal skiftes garn og hvilken str, længde osv. der vil klæde den enkelte strikker.  Sammen finder vi ud af hvordan netop dine rester kan bruges på kryds og tværs, så du får mest ud af dem. Målet er at slåmasker op, strikke vendepinde og skifte farve.

 

- Hvem henvender workshoppen sig til?

Alle der ikke i forvejen strikker med rester


- Hvad skal man kunne?

Man skal kunne det mest basic, slå masker op, ret og vrang og gerne have prøvet german short rows hjemmefra. Men det sidste er ikke et must.

 

- Hvad skal deltageren selv medbringe?

Finde alle sine rester frem som man ønskerat strikke med. Evt. vælge et farvetema på forhånd. Her kan man vælge flere nuancer af samme farve, eller flere farver der bare gør en glad. Sørg for der både er lidt merino i forskellige tykkelse, lidt mohair og evt. lidt effektgarn hvis du har dette lignende.

 

Derudover skal der bruges rundpinde 6 & 7mm. Strikker du med udskiftelige pinde, og magicloop vil jeg anbefale du har både 60 & 80 cm wire med. Et målebånd og en strikkenål.

 

- Hvad får deltageren?

De får de 2 opskrifter vi arbejder med som PDF samt på print. Jeg har en blandet kasse med rester med som de frit kan vælge fra til deres projekt.

 

 

 


Tre hurtige til dig som gæst

Mad og drikke

Der vil være rig mulighed for at købe mad, drikke, kaffe, kage, vin, vand og meget mere begge dage. Der bliver desuden mulighed for at tilkøbe lækker mad senere, hvis man har købt billet til underholdningen lørdag aften.

Parkering

DGI-Huset som ejer Øksnehallen har både hotelovernatning samt parkeringsmuligheder i eget parkeringshus. Desuden ligger Københavns Hovedbanegaard kun 50 meter fra Øksnehallen.


Udstilleroversigt

Vi er i øjeblikket i gang med at samle de bedste udstillere indenfor garn- og strikkeverdenen til dig. Vi regner med at præsentere udstillerlisten i løbet af et par måneder. Glæd dig. Der vil være masser af inspiration at hente.

Praktiske informationer.


Har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontaktinformationer

Festivalens adresse

Øksnehallen

DGI Byen

Halmtorvet 11

1700 København

Åbningstider

Lørdag 10-17: udstillere, foredrag og workshops

Lørdag 18-21.30: Aftenunderholdning 

Søndag 10-16: udstillere, foredrag og workshops

unsplash