Aarhus Strikkefestival 31. august - 1. september 2024

Velkommen til Aarhus Strikkefestival som er en del af den landsdækkende Ny Nordisk Strikkefestival.

I de imponerende lokaler på Sav-Vaerket kan du over to dage opleve de mest fantastiske udstillere indenfor garn og strik.

Du kan også opleve en masse spændende og inspirerende foredrag, de bedste workshops, fantastisk underholdning og meget mere.

Her kan du se nærmere på programmet, læse om workshops og købe dine billetter. Velkommen til Aarhus Strikkefestival 2024

Nedenfor her kan du læse mere om de forskellige spændende foredrag og inspirerende workshops på Aarhus Strikkefestival

Mens Vi Strikker - Salon

Oplev denne fantastiske trios underholdende og fortryllende show med tips, overraskelser, sang, gode historier og meget mere. Mon ikke der også lige sniger sig lidt blindsmagning ind af mjød - det tror vi :-)

Trine Gadeberg, Christiane G. Koch og Ditte Hansen inviterer til strikkesalon.Kom til eksklusiv live podcast, fællesstrik og kaffelikør smagning (Eller hvad i nu bestemmer) Tag din veninde, mor, eller nabo med og dit strikketøj under armen, eller hvad med at invitere hele strikkeklubben. Trine Gadeberg, Christiane Gjellerup Koch og Ditte Hansen byder på underholdning til din strikning.

Mens Vi Strikker er med i alle byer og er den del af programmet lørdag aften.

Lasse Uno Hollen

SE en mand der strikker.

Lasse Uno Hollen er tidligere deltager i den store Strikkedyst og har i dag virksomheden La Uno Design. Lasse fortæller passioneret omkring det at være mandlig strikker og designer, hvordan det er at bygge og drive sin egen drømmevirksomhed indenfor strik plus en masse sjove historier fra diverse deltagelser i events. Lasse er på i Aarhus om eftermiddagen og Horsens lørdag aften.

Koushi Radhakrishnan

Gør dig klar til at få et godt grin når den tidligere vært fra Den store Strikkedyst fortæller på sin helt egen måde hvordan det er at være en yngre mand der famler rundt i den uldne verden. Koushi er en del af programmet lørdag aften i Aarhus og Skive og har også om eftermiddagen i tre  byer et foredrag som beskrives længere nede på siden.

Koushi Radhakrishnan

Koushi går på scenen i løbet af dagen i de tre byer og fortæller inspirerende omkring en strikkeudstilling han var med til at lave i forbindelse med Dronning Margrethes 80 års fødselsdag. De strikkede genstande inspireret af Majestæten. Han vil fortælle om hvordan man selv kan gribe en designproces an og skabe sine egne mønstre. 

Thea Vesterby

 VesterbyCrea

Foredrag om mønsterstrik, hjerneaktivitet og garn. 

Oplev Thea fortælle om hvordan hun genfandt sig selv efter flere stressnedbrud ved at lære at strikke. For Thea en vej til at genskabe aktivitet og energi i hendes hjerne ved at læse og strikke mønsterstrik. Uanset om du struktureret, matematisk, kreativ eller noget helt andet, så vil Thea gerne dele ud af hendes erfaringer og vise hendes strik frem samt også give input til hvordan du kan kaste dig ud i nye elementer i dit strik. Thea holder sit foredrag både lørdag og søndag i løbet af dagen i de tre byer. 

Mette Hansen - Smertefri Strik

Jeg er storstrikker og som strikker er jeg én af dem, der af og til godt kan få ondt i både skuldre, arme, hænder og fingre. Heldigvis er jeg også uddannet behandler med stor viden indenfor muskelrelateret smerter, så mine egne strikkesmerter varer aldrig ret længe. Jeg har i mange år arbejdet i min egen klinik, hvor jeg dagligt har hjulpet folk af med bl.a. strikkesmerter, men også mange andre former for smerter og gener.
Fordi jeg selv strikker meget, ved jeg hvor mange smerter, der af og til kan følge med strikkeriet. Derfor har jeg oprettet instagramprofilen @smertefri_strik_med_mette, hvor jeg gladeligt deler ud af den viden jeg har. Det er tips og gode råd til dig, så du selv kan afhjælpe dine smerter fra strik eller andet håndarbejde. Mette er på scenen lørdag og søndag i både Aarhus og Horsens og søndag i Skive.


Laura Dalgaard Knit

Laura Dalgaard, uddannet strikdesigner fra Kunstakademiet, er en af Danmarks mest kunstneriske strikketalenter. Hendes tilgang til farver og materialer er poetisk og intuitiv, og kompositionerne i hendes strik er fantasifulde, historiefortællende og samtidig relevante i tidens modebillede. 

 Laura driver virksomheden Laura Dalgaard Knit, hvor hun sælger strikkeopskrifter, knit kits og små kollektioner af færdigstrikkede sweatre. Derudover samarbejder hun med kunstinstitutioner og modevirksomheder fra hele verden. Laura finder inspiration i blandt andet japansk kultur, barndoms-nostalgi, kunst og spiritualitet, og hendes arbejde bærer præg af humor, poesi, magi, melankoli og en solid farveforståelse.

 I dette foredrag skal vi høre om Laura´s vej ind i strikkeverdenen, om den kreativeprocess, om farver og om at stå ved sig selv og stole på sit talent. Især vil der blive gået i dybden med arbejdet med bogen “En samling af strik” der udkom okt 2022 på forlaget Gyldendal. Bogen består af en samling af 16 strikkeopskrifter, og er en hyldest til håndværket og samtidig en undersøgelse af hvordan man kan bruge gamle teknikker på nye måde. Bogen er inspireret af spiritualitet og er udover opskrifter og teknikker et forsøg på at skabe en stærk fortælling, gennem farver, materialer, kontraster og taktilitet.

Lise Kamstrup - Knit von Kamstrup

Workshop 1: Dobbeltstrik for begyndere


Dobbeltstrik er en teknik hvor der strikkes to sider/lag på en gang, og arbejdet hænger sammen således at retsiderne vender ud. Mønsteret bliver identisk på begge sider, men farverne vil være med +/- effekt, og mønsteret spejlvendt hvis det ikke er symmetrisk.

Teknikken er rigtig god til arbejder, hvor begge sider er synlige. Det kan være tæpper, halstørklæder, sjaler og lignende. Eller ting der skal kunne vendes, og bruges på begge sider f.eks. en hue.

Teknikken har på en eller anden måde fået påhæftet ”at det er godt nok svært at strikke”, dette er rigtigt ærgerligt, for det er ikke svært at strikket, det er en teknik og en anden måde at tænke strik på. Og når man får den lært, ja så er den stærkt vanedannende

Der medbringes to farver uldgarn med stor kontrast i farverne, der svarer til en pind nr. 3-3,5. Der medbringes pinde der svarer til garnet, også gerne en lille rundpind.
Der undervises ud fra et kompendium, der koster 50 kr. hvis du vil have det med hjem.


MAKRAM/v. Stine Drøgemüller

Workshop 1: Makramé - lag på lag vægtæppe


Macramé eller knytning handler om at binde forskellige knuder, som bliver til dekorative mønstre. Der er uanede muligheder for at skabe skønne, holdbare ting med macramé og denne workshop hjælper dig i gang.
På denne 3 timers macramé workshop skal vi makramme et smukt lag-på-lag vægtæppe, som Stine fra MAKRAM har designet.
Du vælger selv hvilken farve, dit vægtæppe skal være, og Stine sørger for at tage en masse skønne farver og garntyper med, så du kan personliggøre dit tæppe. Du bliver lært op i min. 4 basisknytteteknikker på workshoppen.
1 rulle macramé garn + bambuspind er inkluderet i denne workshoppris. Du er velkommen til at tage en naturpind med, hvis du hellere vil have det.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Lise Kamstrup - Knit von Kamstrup

Workshop 2: Italiensk for begyndere


I løbet af tre timer kommer vi igennem to forskellige måder på Italiens opslagning, den klassiske og den sikre. Bagefter bruger vi vores strikkeprøver til, at lære den syede Italienske aflukning.
Lyder ikke af meget, men jeg lover hjernegymnastik på højt plan, selv for garvede strikkere 
Til kurset skal der medbringes to farver uldgarn med stor kontrast, gerne tykt og ikke langhåret, to sæt pinde der matcher tykkelsen af garnet, samt en nål uden spids.
Der undervises ud fra et kompendium der koster 50 kr., hvis du vil have det med hjem.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Thea Vesterby

VesterbyCrea

Workshop 2: Halvpatent


Til denne workshop strikker vi en skøn vinterhue i halvpatent mønsterstrik; BriocheBeanie. Halvpatent mønsterstrik er også anvendt i VesterbyCrea.No.18, VesterbyCrea.No.19, VesterbyCrea.No.22 og BriocheNeckWarmer. 
På workshoppen lærer du:
1. Hvordan halvpatent mønsteret strikkes frem og tilbage – vi strikker en strikkeprøve 2. Hvordan man strikker indtagninger i mønsteret 3. Hvordan man strikker udtagninger i mønsteret 4. Opstart af huen
Hvad skal man medbringe: - Garn til strikkeprøve; alla 'Woolia' fra 'Gepardgarn', 133 m / 50 gr. - Garn til at gå i gang med at strikke huen alla 'Woolia' fra 'Gepardgarn', 133 m / 50 gr. og ’Kid Seta' fra 'Gepardgarn', 210 m / 25 gr. - Rundpind 4 mm (40, 60) eller Strømpe pinde 4 mm - Maskemarkører

POPKNIT V/Katja Dyrberg

Workshop 1: Tofarvet patent med begge farver på samme pind/omgang


Tofarvet patent er en form for rib, hvor der skiftes mellem ret og vrangmasker. I tofarvet
patent har retmaskerne én farve og vrangmaskerne en anden fra retsiden, omvendt fravrangsiden. Arbejdet er lige pænt på begge sider og vil derfor kunne vendes. Når man
strikker patent, kan man strikke de to farver enkeltvis eller på samme pind/omgang. Dette
kursus udfolder teknikken, hvor begge farver strikkes på samme tid.
Undervisningen består af en indføring i teknikken, opslag i to farver, patentstrik med begge farver strikket på samme omgang, indtagninger og udtagninger. Du vil få udleveret et kompendium, og skal selv medbringe strikkepinde og garn (gerne i to farver med stor kontrast i uld og pind

4-6mm).

Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Lasse Uno Hollen - La Uno Design

Workshop: Lær Assigned Pooling


Lær teknikken Assigned Pooling af Lasse.


Det tager ca. 2 timer og der medfølger garn og beskrivelse samt der er pinde du kan låne/købe med hjem.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


MAKRAM/v. Stine Drøgemüller

Workshop 2: Makramé - UPCYCLING


Er du også vild med at genbruge de ting, du har ved at fixe dem – fx med macramé – eller kunne du tænke dig at lære det? Så er den her workshop lige noget for dig!
På denne workshop er der et større fokus på upcycling-delen. Her vil vi kigge nærmere på, hvordan og hvilke genbrugsting eller møbler, du har i hjemmet, som du kan “upshine” med macramé. Da det vil være på begynderniveau, vil det være bestemte ting, som der kan laves på workshoppen. Det kunne fx være en lille lampeskærm, fluteskurve, toiletrulleholdere, lysestager osv.

POPKNIT V/Katja Dyrberg

Workshop 2: Tofarvet dobbeltstrik med begge farver på samme pind/omgang


Dobbeltstrik er en teknik, hvor der både strikkes en retside og en vrangside på samme tid.
Både ret- og vrangsiden vil fremstå som glatstrik, men mønsteret i diagrammet vil dog have
have hver sin bund- og mønsterfarver på henholdsvis ret- og vrangsiden, modsat af
hinanden:
Undervisningen består af en indføring i tofarvet dobbeltstrik, opslag i to farver, indtagninger og
udtagninger samt dobbeltstrikket tofarvet rib. Du vil få udleveret et kompendium, og skal selv
medbringe strikkepinde og garn (gerne i to farver med stor kontrast i uld og pind 4-6 mm).


Thea Vesterby

VesterbyCrea

Workshop 1: Krydsende masker


Lær at strikke et par sokker med krydsmasker; FallsSock29. Krydsmønsteret anvendes også i en række af VesterbyCreas andre mønstre, fx VesterbyCrea.No.29, VesterbyCrea.No.30, VesterbyCrea.No.32 og VesterbyCrea.No.39. 
Du vil lære:
1. Hvordan krydsmønsteret strikkes frem og tilbage – vi strikker en strikkeprøve 2. Hvordan man strikker indtagninger i krydsmønsteret 3. Hvordan man strikker udtagninger i krydsmønsteret 4. Hvordan man kan variere selve mønsteret 5. Opstart af strømpestrik
Hvad skal man medbringe: - Garn til strikkeprøve; alla CashSock Chunky, fra 'Gepardgarn', 100 gr. / 183 m - Garn til at gå i gang med at strikke strømperne alla CashSock Chunky, fra 'Gepardgarn', 100 gr. / 183 m - Rundpind 3 mm (40, 60) eller Strømpe pinde 3 mm - Maskemarkører


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


SANA Strik - Maria Bach Jensen

Workshop - Den kreative proces


I denne workshop arbejder vi med den kreative proces. Hvordan vi finder inspiration i det der omgiver os og bruger det i vores strik. Maria Bach Jensen fortæller hvordan hun designer sine opskrifter og du får mulighed for selv at prøve kræfter med skitsering og strikkeprøver. Målet er at du går fra workshoppen med en ide til en sweater, eller med modet til at freestyle dit næste strikkeprojekt ud fra en ide du har fået.
På workshoppen får du en skabelon på en simpel sweater, du selv kan tilpasse efter dine mål. Desuden skal du tegne, lave strikkeprøver og udfordre din egen vanetænkning. Opdag hvordan dine ideer vil flyde, eller hvordan du kan komme videre, hvis ikke de gør.


Priser, tidspunkter samt tilmelding kan ske ved at klikke på KØB BILLET øverst på denne side.


Laura Dalgaard Knit

Workshop: Intarsia/Gobelin teknik


Intarsia/Gobelin er en teknik, der rummer rigtig mange muligheder, også for selv at være kreativ. På kurset vil der være først og fremmest blive undervisning i selve teknikken, hver deltager får udleveret et lille kompendium, som også kan tages med hjem efterfølgende:) Derudover vil vi komme ind på hvad teknikker egner sig til, hvordan den skiller sig ud fra andre teknikker og sidst men ikke mindst, skal vi tale om mulighederne for at arbejde videre med teknikken på egen hånd.
Intarsia/Gobelin er ikke svært, men jeg anbefaler at deltagerne kan strikke i forvejen, ret og vrang er en fordel:)

Medbring selv strikkepinde og restegarn... jeg medbringer også lidt garn til dem, der ikke selv har, og jeg anbefaler garn der passer til pind 5-6,:)


Lotte Denckert

Plantefarveren

Workshop: Grundkursus i plantefarvning


Dyk ned i den vidunderlige verden af plantefarvning med Plantefarveren Lotte Denckert som din
underviser. Lotte Denckert som er fuldtids plantefarver og har plantefarver og driver til daglig den lille virksomhed Plantefarveren.dk.
På dette grundkursus i plantefarvning af garn vi, vil du lære alt det du har brug for at vide, for at kunne
forsætte dit farveeventyr derhjemme. Vi skal arbejde med planter, der findes i den danske natur, samt historiske farvematerialer importeret fra udlandet for at opnå en bred vifte af naturlige farver. Du vil også lære, hvordan du med efterbehandlinger
kan ændre på farverne og skabe mange forskellige farver ud af samme bad. Med dig
hjem fra kurset får du en samling af minifed økologisk garn i forskellige farver som vi farver på dagen.

Der er en materialepris på 200kr som dækker garnet du får med hjem, plantematerialerne
vi farver med og et kompendium med alt information.

Medbring selv:
Tøj der må blive beskidt eller forklæde
En rulle med fryseposer
Evt. løgskaller fra gule eller røde løg


Lotte Denckert

Plantefarveren

Workshop: Effektfarvekursus - flerfarvet garn med planter


Er du klar til at tage din plantefarvning til det næste niveau? Tilmeld dig dette spændende
kursus undervist af Lotte Denckert, hvor du vil lære at farve flerfarvet garn med
plantefarver. Lotte Denckert som er fuldtids plantefarver og har plantefarver og driver til daglig den
lille virksomhed Plantefarveren.dk. Du vil lære flere forskellige teknikker til at skabe flerfarvet garn og
plantespeckles med simple remedier og tørrede planter. Uanset om du er nybegynder
eller en garvet plantefarver, vil du tage masser af viden med dig hjem om, hvilke planter
der egner sig bedst til flerfarvet garn og hvordan du selv laver flerfarvet garn. Med dig
hjem får 3 fed økologisk garn (i alt 150g), som du selv har farvet.
Så hvis du også gerne vil lære at lave smukke flerfarvede garner med naturens
farvestoffer så tilmeld dig kurset her, og gør dig klar til at blive grebet af håndværket.

Der er en materialepris på 250kr som dækker garnet du får med hjem, plantematerialerne
vi farver med og et kompendium med alt information.

Medbring selv:
Tøj der må blive beskidt eller forklæde
1-2 syltetøjsglas på ca. 500ml
3 fryseposer
Evt. løgskaller fra gule eller røde løg


Sarah fra Lærkehovedet

Workshop: Knyt en kurv i macramé - nytænkende og bæredygtigt macramé


Under temaet ”Nytænkende og bæredygtig macramé” skal vi knytte denne kurv. Original idé er fra designeren bag, Sarah fra Lærkehovedet, som har tilpasset størrelse og design af kurven til en 3’timers workshop.

Efter endt workshop har du lært opbygningen af en knyttet kurv samt har lært to af de vigtigste knuder indenfor macramé. Det giver dig mulighed for selv at eksperimentere med kurve derhjemme.

Vi knytter med den skønneste snor i 100% ren bambus. Bambus er et bæredygtigt materiale, og Lærkehovedet er eneste forhandler af denne kvalitet i hele Danmark.

Kurven bliver knyttet i 3 mm tykt Braided snor, og du kan vælge blandt mange dejlige farver. Bambus er helt unik som materiale og vores kollektion indeholder ikke blandingsmaterialer.

Snoren vi knytter med på dagens workshop er meget begyndervenlig og knuderne ”glider” nærmest på plads helt af sig selv.

Bonusinfo: snoren kan også bruges til strik og hækling.

Oplev denne snor samt vores andre typer bambusgarn og bambussnor på standen. Her går kvalitet og bæredygtighed hånd i hånd.

Pris inkluderer:

Bambussnor

Træbund


Tre hurtige til dig som gæst

Mad og drikke

Der vil være rig mulighed for at købe mad, drikke, kaffe, kage, vin, øl, bobler og meget mere begge dage. Der bliver desuden mulighed for at tilkøbe en lækker tapasplatte senere, hvis man har købt billet til underholdningen lørdag aften.

Parkering

Der er gratis parkering og der vil være parkeringsvagter på til at hjælpe dig med at parkere, når du ankommer til Sav-vaerket i bil.
Udstilleroversigt

Vi er i øjeblikket i gang med at samle de bedste udstillere indenfor garn- og strikkeverdenen til dig. Vi regner med at præsentere udstillerlisten i løbet af et par måneder. Glæd dig. Der vil være masser af inspiration at hente.

Praktiske informationer.


Har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontaktinformationer

Festivalens adresse

Sav-vaerket

Søren Nymarksvej 8a (nede i bunden når du kører ind ad porten)

8270 Højbjerg

Åbningstider

Lørdag 10-17: udstillere, foredrag og workshops

Lørdag 18-21: Aftenunderholdning 

Søndag 10-16: udstillere, foredrag og workshops

unsplash